لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد
اگر از اصلاح یا اپیلاسیون برای ازبینبردن موهای ناخواسته و زائد خود راضی نیستید و از این روشها خسته شدهاید، لیزر موهای زائد گزینهای است که ارزش امتحانکردن را دارد. لیزر موهای زائد روشی است که در آن از یک پرتو متمرکز نور برای ازبینبردن موهای زائد در نواحی مختلف بدن استفاده میشود. در واقع لیزر یکی از رایجترین روشهای زیبایی است که در بسیاری از نقاط جهان متداول شده است.
لیزر با تخریب ریشه موهای زائد، رشد آنها را کاهش داده و باعث میشود تا موها کمتر و ضعیفتر رشد کنند. همچنین لیزر باعث صافی و لطافت پوست میشود. با تخلیه ریشه موهای زائد، پوست صافتر و نرمتر شده و از موهای زائد آزاردهنده خلاص میشوید. با لیزر در زمان خود نیز صرفهجویی میکنید. با انجام لیزر نیاز به انجام روشهای دیگری مانند اپیلاسیون کاهش مییابد که باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود.
اگر شما هم هنوز شک دارید که برای ازبینبردن موهای زائد خود لیزر را انتخاب کنید یا نه، حتماً در طول این مقاله با ما همراه باشید؛ زیرا ما در این مقاله بهصورت کامل در مورد فواید و عوارض لیزر صحبت کردهایم و تمام کارهایی که قبل و بعد از لیزر باید انجام بدهید را برایتان شرح دادهایم.
لیزر موهای زائد چیست؟
در این قسمت چند سؤال مطرح میشود که پاسخدادن به آنها مسیر شما را برای انتخاب لیزر کاملاً روشن میکند:
1- لیزر موهای زائد چیست؟
در فرایند لیزر موها، یک دسته پرتو نور متمرکز از داخل دستگاه لیزر به فولیکول مو تابانده میشوند. پس از اینکه نور متمرکز به فولیکول مو تابیده شد، رنگدانههای موجود در فولیکولها، نورها را جذب میکنند. این عمل باعث ازبینرفتن فولیکول و حذف دائمی موها میشود. مدتزمان انجام این فرایند به ناحیه موردنظر و نوع دستگاه بستگی دارد. مثلا به طور میانگین، برای ازبینبردن موهای پشت لب به یک دقیقه زمان نیاز دارید، در صورتی که برای حذف موهای پاها حداقل یک ساعت زمان نیاز است. تعداد جلسات لیزر نیز بستگی به ضخامت موها و نوع دستگاه دارد، اما به طور معمول حدود سه تا هفت جلسه برای ریزش کامل موها زمان نیاز است.
2- کدام قسمتهای بدن را میتوانیم لیزر کنیم؟
با استفاده از دستگاه لیزر میتوان موهای صورت، ساق پا، چانه، پشت، بازو، زیر بغل، خط بکینی وسایر قسمتهای بدن را از بین برد. تنها قسمتی که برای استفاده از دستگاه لیزر ممنوعیت دارد، اطراف پلک های چشم و نواحی خالکوبی شده است.
3- قبل از لیزر چه کار کنیم؟
باید از ۶ هفته قبل از شروع لیزر موهای زائد، از انجام اپیلاسیونهایی که ریشه مو را هدف قرار میدهند، خودداری کنید و به هیچ عنوان از اپیلاسیون با موم سرد استفاده نکنید، زیرا لیزر ریشه مو را هدف قرار میدهد و اگر این ریشه با اپیلاسیون از بین رفته باشد، عملکرد لیزر با مشکل مواجه میشود.
تا ۶ هفته قبل از انجام لیزر در معرض نور خورشید قرار نگیرید و آفتاب گرفتن در ساحل و برنز کردن پوست خود را فراموش کنید.
همچنین قبل از انجام لیزر از مصرف هرگونه داروی رقیق کننده خون نیز خودداری کنید. اگر از داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین استفاده میکنید، قبل از انجام لیزر حتما با پزشک مشورت کنید.
یک روز قبل از مراجعه برای انجام لیزر، موهای خود را با ژیلت اصلاح کنید، زیرا اگر موهای شما بلند باشند، ممکن است پوست شما در حین انجام لیزر بسوزد.
4- انواع دستگاههای لیزر چیست؟
انواع دستگاههای لیزر برای حذف موهای زائد به دو دسته اصلی دستگاههای لیزر دیود و دستگاههای لیزر Nd:YAG تقسیم میشوند:
1. دستگاههای لیزر دیود:
- این دستگاهها از یک نور لیزر با طول موج بین 600 تا 810 نانومتر استفاده میکنند.
- نور لیزر این دستگاهها به سرعت توسط بافت پوستی جذب شده و باعث تخریب ریشه موها میشود.
- این دستگاهها برای حذف موهای ریسمانی و متوسط مناسب هستند و برای افراد با پوست روشنتر و موهای تیره توصیه میشوند.
2. دستگاههای لیزر Nd:YAG :
- این دستگاهها از نور لیزر با طول موج 1064 نانومتر استفاده میکنند.
- نور لیزر این دستگاهها به عمق بیشتری در بافت پوستی نفوذ میکند و برای حذف موهای ضخیم و تیره مناسب است.
- این دستگاهها برای افراد با پوست تیرهتر و موهای ریسمانی یا ضخیم توصیه میشوند.
عملکرد این دستگاهها به این صورت است که نور لیزر، پیگمانت موها را جذب کرده و به حرارت تبدیل میشود. این حرارت به ساقه مو و ریشه آن انتقال داده میشود و باعث تخریب سلولهای مویی میشود. به عبارت دیگر، لیزر با ایجاد حرارت در داخل پوست، باعث از بین رفتن موهای زائد میشود.
فواید لیزر موهای زائد
اصلیترین فایده لیزر موهای زائد حذف دائم و کامل آنها از روی پوست است. هنگامی که شما اپیلاسیون یا شیو میکنید، موها از بین میروند، اما پس از مدت زمان کوتاهی، رشد آنها مجدد آغاز میشود. بدترین حالت ممکن نیز آن زمانی است که سرهای تیز و کوچک مو از پوست بیرون میزنند، در این حالت امکان اپیلاسیون آنها با موم یا پودرهای نظافت شمع و هیچ چیز دیگری وجود ندارد و شما باید تنها با ژیلت آنها را اصلاح کنید و یا اینکه اجازه بدهید آنقدر بلند شوند که مجدد امکان اپیلاسیون فراهم شود. این خود یک دردسر بسیار بزرگ است و همیشه وقت و زمان شما برای اپیلاسیون کردن بدنتان گرفته میشود. اما هنگامی که لیزر میکنید، دیگر نیازی به زمان گذاشتن برای اپیلاسیون نیست. از جمله دیگر فواید و مزایای استفاده از لیزر میتوان به موارد زیر نیز اشاره کرد.
دائمی بودن نتایج: یکی از اصلیترین فواید لیزر برای حذف موهای زائد، دائمی بودن نتایج آن است. با تکرار جلسات لیزر، میتوانید موهای زائد را به طور کامل و دائمی حذف کنید.
کاهش تحریک موهای ریشه: استفاده مکرر از لیزر باعث کاهش تحریک موهای ریشه و رشد آنها شده که باعث کاهش تعداد و ضخامت موهای زائد میشود.
کاهش التهاب و تحریک پوست: لیزر به طور موثر التهاب و تحریک پوست را کاهش میدهد و باعث صاف و نرم شدن پوست میشود، مگر در موارد استثنا که پوست برخی افراد به لیزر حساسیت نشان بدهد.
مناسب برای هر منطقه از بدن: دستگاههای لیزر به طور ایمن و موثر برای حذف موهای زائد در هر منطقه از بدن، از جمله صورت، پشت، بازو، پا، بیکینی و زیربغل، مناسب هستند.
دقت بالا: دستگاه لیزر دقت بسیار بالایی دارد و میتواند موهای ضخیم و تیره و درشت را هدف قرار دهد و بدون اینکه به پوست اطراف موها آسیبی برساند، آنها را از بین ببرد.
سرعت بالا: هر پالس لیزر، کسری از ثانیه طول میکشد و میتواند موهای زیادی را به طور همزمان حذف کند. نواحی کوچک مانند بالای لب را میتوان در کمتر از یک دقیقه لیزر کرد ولی نواحی بزرگ مانند پشت یا پاها ممکن است تا یک ساعت طول بکشد.
قابل پیش بینی بودن: مدت زمان کامل برای حذف موها بسته به ضخامت تار موها یا منطقه رشد آنها، توسط اپراتور لیزر قابل پیش بینی است و او به شما میگوید که نیاز به چند جلسه مراجعه خواهید داشت.
عوارض از لیزرموهای زائد
ناحیه تحت درمان لیزر ممکن است به مدت یک الی دو روز حالت آفتاب سوخته داشته باشد و احساس کنید که پوست شما دچار آفتاب سوختگی شده است. کمپرسهای خنک کننده و مرطوب کننده بعد از لیزر بسیار کمک کننده هستند. عوارض لیزر موهای زائد، اغلب گذرا هستند.
عوارض جانبی بالقوه لیزر عبارتند از:
تورم
قرمزی
جای زخم موقت در پوست
نگران نباشید و خیالتان راحت باشد که این عوارض جانبی به مرور زمان برطرف خواهند شد.
جای زخم دائمی یا تغییر رنگ در پوست بسیار نادر است. یکی از عوارض جانبی بسیار نادر برای افرادی که رنگ پوست تیرهتر دارند، احتمال بروز تاول است. یک عارضه نادر دیگر نیز خاکستری شدن موها به جای ریزش آنها است. البته این عارضهها، تنها در صورتی اتفاق میافتند که لیزر توسط یک تکنسین بدون مجوز که تسلط کافی به دستگاه ندارد، انجام شده باشد.
بنابراین مکانی که شما لیزر را انجام میدهید، اهمیت بسیار زیادی دارد تا عوارض لیزر را به حداقل خود برسانید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند در لیزر موفقتر هستند، جلسات آنها مدت زمان کمتری طول میکشد و عوارض آنها نیز حداقل است. برای به حداقل رساندن عوارض لیزر موهای زائد، ممکن است پزشک به شما پیشنهاد بدهد که از کیسههای یخ استفاده کنید. همچنین کرمها و یا لوسیونهای ضد التهابی که پزشک به شما پیشنهاد کرده است را به صورت کامل استفاده کنید.
کاندیدای استفاده از لیزر موهای زائد
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که چه کسانی میتوانند برای لیزر کردن مراجعه کنند؟ و یا به عبارتی کاندیدای استفاده از لیزر موهای زائد چه کسانی هستند؟ این افراد شامل گروههای زیر هستند:
مناسبترین کاندیدای لیزر موهای زائد، افرادی هستند که پوست روشن و موی تیره دارند. لیزر برای این افراد به بهترین نحو خود عمل میکند.
افرادی که بالای ۱۸ سال دارند و دوران بلوغ آنها تمام شده است. بر طبق نظر متخصصین، کسانی که در سن بلوغ هستند، بهتر است دست نگهدارند و به دلیل تاثیرات لیزر بر روی هورمونها، از این کار اجتناب کنند.
افرادی که موهای زبر و ضخیم دارند، درصد موفقیت بیشتری در لیزر پیدا میکنند، این در صورتی است که افراد با موهای نازک، نیاز است جلسات درمانی بیشتری را بگذرانند.
کسانی که مشکلات هورمونی ندارند. افرادی که داروهای هورمونی استفاده میکنند و یا اختلالات هورمونی دارند، تا قبل از اتمام فرایند درمان، نمیتوانند لیزر کنند، زیرا این اختلالات هورمونی و یا داروهای خاص هورمونی، خود باعث رشد شدید موها میشوند و ممکن است لیزر در این زمینه تاثیر تاثیرگذار نباشد و پس از اتمام جلسات، مجددا شاهد رشد موها حتی با ضخامت بیشتر باشیم.
افرادی که قصد لیزر دارند، نباید در محل لیزر به عنوان مثال در پشت پای خود یا هر قسمت دیگری از بدن که قرار است تحت درمان قرار بگیرد، گوشت اضافه یا کلوئید داشته باشند.
عدم وجود هرگونه عفونت و یا جوشهای چرکی در بدن نیز برای افرادی که کاندیدای لیزر هستند، بسیار مهم است.
افرادی که به تازگی برنزه کردهاند نیز کاندیدای مناسب برای انجام لیزر نیستند.
افرادی که کاندیدای لیزر هستند، نباید در دوران بارداری و شیردهی باشند.
موارد منع مصرف استفاده از موهای زائد
لیزر کردن برای عموم افراد آزاد است، مگر اینکه عارضهای در بدن شما وجود داشته باشد و یا اینکه دچار بیماری خاصی باشید. در این صورت باید بعد از اتمام بیماری و درمان کامل، برای لیزر کردن اقدام کنید. ما در ادامه یک فهرست کامل از موارد منع مصرف استفاده از لیزر موهای زائد را برای شما ارائه کردهایم:
افرادی که تبخال فعال در بدنشان وجود دارد.
خانمهای باردار و یا شیرده.
کسانی که به اگزما مبتلا هستند.
کسانی که در محل لیزر دچار گوشت اضافه یا کلوئید شدهاند.
افرادی که مبتلا به لوپز یا پسوریازیس هستند.
افرادی که دچار بیماریهای هورمونی هستند و یا داروهای هورمونی مصرف میکنند.
کسانی که به تازگی از سولاریوم استفاده کردهاند و یا اینکه حمام آفتاب گرفتهاند و پوست خود را برنزه کردهاند.
به طور کلی، لیزر موهای زائد یکی از روشهای مدرن و موثر برای کاهش و حتی حذف موهای زائد بدن است. استفاده از پرتوهای نور بر موهای زائد، باعث تخریب ریشه مو و جلوگیری از رشد آن میشود.
یکی از نسخههای محبوب این روش، لیزر موهای زائد فول بادی است که به معنای لیزر تمام بدن است. این روش برای افرادی که تمایل دارند تمام بدن خود را از موهای زائد پاک کنند، بسیار مناسب است و اگر با دقت و صبر انجام شود، میتواند به نتایج مطلوبی منجر شود و زندگی روزمره شما را راحتتر کند.
با این وجود، قبل از انجام لیزر موهای زائد فول بادی، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کرده و شرایط و وضعیت پوستی خود را بررسی کنید. همچنین، باید به نکات پس از انجام لیزر نیز توجه داشته باشید تا از عوارض و مشکلات بعدی جلوگیری کنید.